Kocatepe Camii'nin minaresi açıldı

Kocatepe Camii

Kırıkkale'nin Osmangazi Mahallesindeki Kocatepe Camii'nin minaresinin açılışı yapıldı. Açılıştan önce Kur`an kurslarına katılan öğrencilere hediyeler verildi.

HEDİYELER VERİLDİ

Açılışa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek ve vatandaşlar katıldı. Cuma Namazından sonra İlk olarak Yaz Kur`an kurslarına katılan öğrenciler dua okudu. Duanın ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeleri verildi. Hediyeleri Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz takdim etti.

BÜTÜN GÖREV ANNE BABALARDA

Kırıkkale Valisi Ali Kolat yaptığı konuşmada “Bugün burada Allah’ın da izniyle camimizin minaresinin açılışını yapacağız. Sadece minarede değil Camilerde yapacağız. Yeter ki vatandaşlarımız bu camileri doldursun. Tek isteğimiz budur. Ayrıca bugün burada yaz Kur`an kurslarına katılan ve dereceye giren öğrencilere ödüllerine vereceğiz. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ağaç yaşken eğilir. Bu ağacı eğecek olanda başta anne babalardır. Çocuklarını küçük yaşta eğri doğruyu öğretmeleri ve topluma hayırlı bireyler yetiştirmeleri lazım’’ diye konuştu.

BİZLERİ MUTLU ETTİ

Vali Kolat’tan sonra Kırıkkale Belediye Başkanı kısa bir konuşma yaparak “Bu güzel Camimizin minaresinin açılış törenini yapmak için buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Kur-an kurslarında başarılı olan öğrencilerin ettikleri duayı büyük bir zevkle dinledik. Dereceye giren ve en çok puan alan bu güzel çocuklar her türlü hediyeleri hak etti. Onların bu şekilde yetişmelerini görmek başta anne babalarına ve sonra bizleri çok mutlu ediyor. Bu yaz Kur`an kursları her sene devam edecek. Çocuklarımız gereken bütün dini bilgileri öğrenecek’’ ifadelerine yer verdi.

NAMAZ KILANA ALTIN

Korkmaz’dan sonra Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek konuşma yaptı. Gerek “Bir proje başlattık. Bu Projenin adı da “Saflarınızda Çocuklara da Yer Açın Projesi’’ Bu proje Çocukları 5 vakit namaza alıştırdık. Her Cami’nin düzenlemiş olduğu bu Projede Ortalama 15 çocuğumuzu namaza başladı. Bu çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Namaza başlayan öğrencilerimize altın hediye ettik. Onlar namazlarına başlasın bizde altın takmaya devam edelim. Onlar her şeyin en iyisine layıklar’’ dedi. Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere hediyelerini verildi ve Kocatepe Cami minaresinin açılış töreni yapıldı. Açılış dualarla yapılarak Vali Kolat Osmangazi ve Kırıkkale’ye hayırlı olsun dedi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü